3 dezerty, které i běžný pekař zvládne doma. Netřeba chodit pro ně do cukrárny.
Jsou české dezerty, které se běžně prodávají v cukrárnách, nebo skrze dodavatele ale když si je dáte, jste akorát zklamáni, že není jako od babičky. Máme pro vás tři sladké dezerty, které můžete koupit v cukrárnách, ale chutnější budou vyrobené doma!
Jablečný koláč a štrůdl
Oba velmi chutné tradiční dezerty, které jsou jednoduché na ingredience, jen je musíte dostat do ruky s provedením. Každá rodina má navíc svůj osobní přístup k těmto klasikám a proto se nemáte šanci vžít do svých dětských let, když si je dáte koupené. Například někdo dává do štrůdlů vlašské ořechy, jiní kokos a další by obě možnosti považovali téměř za hřích. Podobně je to s výběrem jablek, které do dezertů patří. Kyselá jablka dokáží udělat krásný kontrast se skořicí a cukrem a sladká zase celkově pohladí na duši. Zkoušejte radši tyto dezerty doma a vytvořte si svůj osobitý recept.
Tiramisu
Překvapuje vás, že zmiňujeme tuto italskou chuťovku? Tiramisu je totiž velmi jednoduché na přípravu a ikdyby se vám nepovedla konzistence přesně tak, jak byste chtěli, z misky bude chutnat skvěle vždycky. Navíc můžete sehnat nepřeberné množství receptů na tiramisu bez vajíčka, které nahradíte smetanou na šlehání, nebo veganské varianty.
Punčové řezy
Opět klasika z cukrárny, ale s trochou cviku je můžete mít doma kdykoliv, kdy nakoupíte ingredience a mnohem levněji. Často se punčové řezy dělají v maličkých verzích jako vánoční cukroví pro svou hřejivou chuť a šťavnatou konzistenci, která mezi převážně suchým cukrovím zmizí z podnosů mrknutím oka.